Gardi ēdieni ar medu
Pievienots: 20.06.2014. Skatījumi: 1 / 212
Tūlīt būs klāt Jāņi, turklāt tagad pilnā plaukumā ir grila sezona, līdz ar to medus ir lieliska piedeva, ar ko baudīt dažādus grilētus ēdienus. Medus ieņem īpašu vietu Latvijas kultūrā un vēsturē – medus ir kā gardums, kā ārstniecības līdzeklis pret daudzām un dažādām kaitēm un slimībām. Tieši tāpēc, lai Jāņos visi būtu skaisti, veseli un ar pilnu vēderu, restorāns “Tex-Mex Republic” piedāvā trīs gardas receptes, kuras pagatavot svētkos!
Kazas siers ar grilētu un medū ceptu aprikozi
Pagatavošana:
Sākumā aprikozes tiek pārgrieztas uz pusēm un tām izņem kauliņus. Pēc tam aprikozes no vienas puses tiek viegli apgrilētas. Tām pārlej medu, ievieto krāsnī, kur tās tiek saceptas. Kamēr aprikozes cepas, kazas sieru sagriež šķēlēs, tām virsū liek sacepto aprikozi. Ēdienu izrotā ar rozmarīna lapiņu un pasniedz viesiem.
Nepieciešams:
Aprikozes
Medus
Kazas siers
Rozmarīna lapas
Medū izturētas cāļa filejas uzkoda ar kūpinātu bekonu un ananāsa šķēlīti
Pagatavošana:
Cāļa fileju notīra un to iemarinē kopā ar medu un pipariem uz nakti. Kad marināde gatava, cāli viegli apgrilē. Pēc tam apgrilētās cāļa filejas šķēlītes kopā ar ananāsu ietin bekona šķēlēs un viegli sacep krāsnī. Pirms pasniegšanas nedaudz “nolako” ar siltu medu, lai ēdiens spīdētu.
Nepieciešams:
Cāļa fileja
Bekons
Ananāss
Medus
Pipari
Apelsīnu-medus konfekte
Pagatavošana
Medu, cukuru, sviestu un apelsīna miziņu uzsilda katliņā, kam pievieno saldo krējumu un iemaisa ar mandeļu šķēlītēm. Iegūto masu saliek veidnē un atstāj uz nakti, lai tā sacietētu. Masu griež gabaliņos un noglazē siltā baltajā šokolādē. Pirms pasniegšanas glazūrai ļauj sastingt un pasniedz.
Nepieciešams:
Medus
Cukurs
Sviests
Apelsīns
Saldais krējums
Mandeļu šķēlītes
Baltā šokolāde