"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Pievienots: 31.08.2018. Skatījumi: 1 / 285
“Cilvēki arvien vairāk iegādājas gatavos salātus, svaigus augļus un dārzeņus, bet svaigi spiesto sulu pieprasījums kopš pērnā gada ir audzis par 50%. Tas liecina, ka Latvijas iedzīvotāji aizvien vairāk uzmanības velta savai veselībai un labsajūtai, tostarp dodot priekšroku veselīgākām izvēlēm. Sekojot šai tendencei, arī Narvesen svaigo produktu klāstu Latvijā papildinām ar Paleo uztura auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām, kuri nesatur konservantus, cukura, laktozi vai pievienoto cieti,” stāsta Narvesen mārketinga vadītāja Linda Sietiņa. Jaunie produkti pieejami 75 Narvesen veikala tipa tirdzniecības vietās visā Latvijā.
Jaunie produkti ir sevišķi veselīgi: kā norāda Narvesen pārstāve, piedāvājumā iekļautie aukstā spieduma šoti, smūtiji un sulas saglabā augstu uzturvērtību, jo sula iegūta ar aukstā spieduma metodi, īpaši zemā, četru grādu temperatūrā. Gatavošanas procesā augļi tiek sagriezti un spiesti līdzīgi kā mājās gatavota ābolu sula – netiek izmantota centrifūga vai cita ātrdarbīga tehnika un pasterizācija, tādējādi svaigajās sulās, smūtijos un šotos saglabājot augstāku uzturvērtību.
Paleo uzturs aizgūts no akmens laikmeta un atgriežas pie uztura principiem no laika, kad ēdiena pagatavošanai neizmantoja iepriekšēju apstrādi un maltītes nebija pārsātinātas ar ātrajiem ogļhidrātiem un cukuriem. To vietā izvēlētas rūpīgi atlasītas izejvielas, tikai kvalitatīvi un svaigi produkti, kuri ir uztura piramīdas pamatā – gaļa, olas, dārzeņi, augļi un rieksti. Mūsdienu sasteigtajā ritmā veselīgs uzturs nereti ir daudz vairāk nekā tikai uzturs – tas kļūst par dzīves filosofiju un atgriešanos pie savām dabīgajām saknēm.
“”Paleo” zīmols piedāvā auksti spiestus, piesātinātus produktus, kuru sastāvā ir tikai dabīgi ogļhidrāti, šķiedrvielas, vitamīni, proteīni un veselīgie tauki. Auksti spiestie, veselīgie šoti, smūtiji un sulas tiek pagatavoti tieši pēc tāda principa – neko lieku nepievienojot un neapstrādājot. Īpašs pārsteigums un vēl Latvijā nebijusi garšas pieredze ir “Paleo” šoti, kuru koncentrētā vitamīnu un uzturvielu deva pielīdzināma vienai ikdienā apēstai augļu porcijai,” norāda Linda Sietiņa.