Vidusjūras virtuves restorāns "Riviera" atklāj austeru bāru
Pievienots: 25.01.2017. Skatījumi: 1 / 397
Publicitātes foto
Rīgas klusajā centrā esošais Vidusjūras virtuves restorāns "Riviera" ir paplašinājis savu darbību, izveidojot greznu zāli ar iebūvētu austeru bāru. Tajā pieejams vairāk par duci dažādu austeru–gan pasaulē labi zināmas austeres, gan arī plašākai publikai mazāk pazīstamas jūras veltes jaunās garšās.
Jaunatklātais austeru bārs saviem apmeklētājiem piedāvā ne tikai klasiskās austeres, kā Gillardeau (bagātīga, vienlaikus saldena un sāļa garša ar maigu augļu pēcgaršu), Perle Blanche (saldena, svaiga garša ar riekstu pēcgaršu) un Tsarskaya (lieliska sabalansēta salda un nedaudz sāļa garša), bet arī līdz šim mazāk populāras delikateses, kuras, pateicoties restorāna šefpavāra Jāņa Sokolovska īpašajām receptēm – dažādām piedevām un atbilstošām mērcēm, baudāmas pavisam citā gaisotnē, apmierinot pat visprasīgāko austeru gardēžu prasības.
Plašajā jūras velšu klāstā ir pieejamas austeres Utah Beach (krēmīgi salda ar riekstu garšu), kuras mēz dēvēt par austeru Rolsroisu. Tāpat ēdienkartē atrodamas austeres Umami (intensīvi pikanta, salda, krēmīga ar jūras aļģu pēcgaršu), kurās sastopama viena no piecām garšas sajūtām. Nevelti Umami japāņu valodā nozīmē “garša”. Savukārt austeres Ostra Regal Gold (salda lieliski sabalansēta ar riekstu pēcgaršu) ir īpašas ar to, ka augšanas procesā katra austere tiek berzēta viena gar otru, tā rezultātā austeres aug nevis garumā, bet dziļumā, kļūstot gaļīgākas.
Pārsvarā ēdienkartē pieejamās austeres ir audzētas Francijas, Īrijas, Portugāles un Nīderlandes mākslīgajos rezervuāros. Piedāvājumā ir ne vien austeres un austeres ar piedevām, bet arī austeru zupa un pat ceptas austeres. Lai labāk izjustu austeru ēdienu garšas nianses, restorāns piedāvā baudīt pie austerēm arī garšas kārpiņu atjaunotāju–dzērveņu sorbertu ar rozā prosecco.
"Austeru bāra izveide ir loģiska atbilde uz mūsu klientu vēlmēm, jo klienti vēlas svinēt svētkus restorānā individuālāk un īpašāk, tāpēc esmu gandarīts, ka beidzot šādu iespēju spējam nodrošināt. Austeru uzkodas ir baudāmas ne tikai jaunajā zālē, bet arī visā restorānā, līdz ar to "Rivieras" jūras velšu sortiments ir kļuvis vēl bagātīgāks," stāsta restorāna "Riviera" šefpavārs un līdzīpašnieks Jānis Sokolovskis.
Ņemot vērā, ka ceturtdiena restorānā "Riviera" ir zivju diena, trešdiena, kopš austeru bāra atklāšanas, ir pasludināta par austeru dienu, kad klienti ar jūras delikatesēm tiks īpaši lutināti. Visas dienas garumā par viesu kulināro labsajūtu rūpēsies pavārs, būs pieejami piedāvājumi ar četru kārtu austeru ēdienkarti, ko papildinās speciāli pie austerēm piemeklēti dzirkstošie vīni, fonā skanēs dzīvā mūzika, kā arī notiks dažādas akcijas.
Austeru bāra zālē ir līdz 40 sēdvietām, bet kopējā platība ir ap 80 m2, un tā ir īpaši piemērota nelielu privātu pasākumu atzīmēšanai svinīgā gaisotnē.