LIDO Alus darītava saražojusi 4 miljonus l alus un šomēnes svin 15 gadu jubileju

Pievienots: 16.10.2014.Autors: Lido Skatījumi: 3 / 240

Lido alus, publicitātes foto

LIDO Alus darītava šogad palielinājusi ražošanas jaudu par 20% un kopš atklāšanas 1999. gadā saražojusi gandrīz 4 miljonus litru alus. LIDO Alus darītava spēj saražot līdz 34000 litriem alus mēnesī un ir viena mazākajām alus ražotnēm Latvijā. Atzīmējot 15 gadu jubileju, LIDO Alus darītavā no 24. līdz 26. oktobrim tiks rīkotas vērienīgas svinības.

Šogad LIDO Alus darītavā uzņēmums ieguldījis 35000 EUR. Investīcijas palīdzējušas palielināt ražošanas jaudu no 1000l uz 1200l alus dienā. LIDO Alus darītavas ražošanas jaudas palielināšana bijusi nepieciešama, lai apmierinātu arvien pieaugošo pieprasījumu visos LIDO bistro.

LIDO Alus darītavas pastāvēšanas laikā vidējā ražošanas noslodze gada griezumā pārsniegusi 70%, aktīvajā sezonā sasniedzot 100% noslodzi. Lai arī sezonāli rudens periodā alus patēriņš samazinās, šogad prognozējam patēriņa pieaugumu, salīdzinot ar pagājušā gada rezultātiem, jo oktobra beigās svinam LIDO Alus darītavas 15 gadu dzimšanas dienu - par godu šim notikumam gatavojam 1600 l īpašu Svētku alu un gaidīsim visus uz vērienīgām svinībām trīs dienu garumā,” norāda Rita Auziņa, AS LIDO valdes priekšsēdētāja.

LIDO Alus darītava ikdienā piedāvā trīs nefiltrētā alus šķirnes, īpašos notikumos tiek brūvēts arī ceturtais – Svētku alus. Dzīvais alus klientu kausos LIDO Atpūtas centrā, nonāk tieši no gatavā alus tilpnēm. Savukārt pārējiem LIDO bistro un restorānam alus tiek fasēts 30 litru KEG tipa mucās. LIDO Alus darītava ir īpaša ar to, ka alus šķirnes tiek brūvētas pēc īpašām LIDO Alus darītavas meistaru receptēm, kuras guvušas augstus novērtējumus vairākos konkursos un degustācijās. LIDO pieder pirmā restorāna tipa alus darītava Latvijā, kurā alus darīšanas pilns cikls tradicionāli norit 21 dienu, savukārt īpašajam Svētku alum 28 dienas.

LIDO Alus darītava ilgu laiku bijusi vienīgā restorāna tipa mini alus darītava Latvijā. Lai arī ārzemēs šāda prakse ir ļoti populāra, mūsu valstī ir maz ēdināšanas uzņēmumu, kuri var atļauties savu alus darītavu. Apsveicami, ka LIDO turpina labākās Latvijas alus darīšanas tradīcijas un ar vien attīstīta ražotni. Klienti Latvijā novērtē kvalitatīvu produkciju un LIDO veidotās alus šķirnes noteikti pieder šādai produktu grupai,” uzsver Pēteris Liniņš, Latvijas Alus darītāju savienības izpilddirektors.

LIDO Alus darītavas dzimšanas diena ar īpašām akcijām LIDO bistro tiks svinēta līdz pat oktobra beigām, taču plašākas svinības notiks no 24. līdz 26. oktobrim, LIDO Atpūtas centra Alus pagrabā. Visas trīs dienas viesi varēs baudīt dzīvo mūziku, dažādus mākslinieku priekšnesumus, piedalīties konkursos un meistarklasēs, kā arī doties ekskluzīvās ekskursijās pa LIDO Alus darītavu. Alus darītavas 15 gadu svinības sāksies 24. oktobrī plkst. 18.00 ar svinīgu alus mucas spundes sišanu un Svētku alus degustācijām.

Visi LIDO BISTRO

---
alus, Lido

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: