Atklājot otru Muusu restorānu, darbu sāk viens no spēcīgākajiem pavāru tandēmiem Latvijā
Pievienots: 30.09.2014. Skatījumi: 1 / 881
Publicitātes foto: restorāns MUUSU Skārņu ielā 6
Trešdien, 1.oktobrī, Skārņu ielā 6, atklājot jau otro Muusu restorānu, viesu vērtējumam savas sadarbības augļus nodos viens no spēcīgākajiem jauntapušajiem pavāru tandēmiem Latvijā – Ainārs Volodka un Kaspars Jansons. Savulaik stažējušies Kopenhāgenas leģendārajā Noma, kurš šogad atkal atzīts par pasaules labāko restorānu, Volodka un Jansons Rīgas gurmāniem piedāvās savu interpretāciju par klasiku fine dining segmentā. Pavāru kopdarbs būs baudāms gan jaunatklātajā Vecrīgas Muusu, gan šopavasar durvis vērušajā Muusu restorānā klusajā centrā, Antonijas ielā 13.
Muusu ēdienkartes pamatā ir Eiropas virtuves klasika, atstājot vietu drosmīgām interpretācijām un vienlaikus ieturot pietāti pret vietējām izejvielām. Restorāns un tā ēdienkarte ir gana elastīgi, kalpojot par piemērotu izvēli gan biznesa pusdienām, gan vakaram ar draugiem vai kādai pavisam īpašai iziešanai.
Vairāk nekā gadu ilgušie darbi Vecrīgas Muusu restorānā prasījuši pilnīgu renovāciju arhitektes Barbaras Bulas un interjera dizaineres Andas Ozoliņas vadībā. Tāpēc varat būt droši, ka aiz biezajiem 1739.gada mūriem nonāksiet gaišā un neierasti ietilpīgā restorānā, kura kopējā kapacitāte grozās ap 100 viesiem.
Nams atjaunots ar cieņu pret tā 275 gadus seno vēsturi, taču vienlaikus pielāgojot mūsdienu vajadzībām. Muusu interjera rokraksts ir skandināviski vienkāršs – atsegtas ķieģeļu sienas, koks, lins, rāmi fona toņi, kurus trīs stāvu augstumā Vecrīgas restorānā kā centrālā ass vieno gadsimtiem senas koka kāpnes. Jumta stāvā ierīkota zāle ar atvērtā tipa virtuvi, kas ļaus restorānam startēt arvien pieprasītākajā kulinārijas meistarklašu nišā.
Abi Muusu restorāni pieder restorānbiznesā sevi pierādījušiem īpašniekiem, kuru kontā ir Latvijas galvaspilsētā jau atzītās KID*, Steiku Haoss un Ribs&Rock restorānu ķēdes.