45% Latvijas iedzīvotāji dienā izdzer pat līdz 6 tasēm tējas

Pievienots: 02.03.2015.Autors: Apsara Skatījumi: 1 / 114

Tēja vēl aizvien ir otrs populārākais dzēriens pasaulē aiz ūdens. Ik dienu ceturtā daļa britu izdzer piecas, vai pat vairāk tējas tasītes dienā. Izrādās, ka latvieši no izslavētajiem tējas cienītājiem sevišķi neatpaliek. Gandrīz puse (45%) latviešu atzīst, ka tēja ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, un dienas laikā izdzer 3-6 tējas tases, liecina tējas ražotnes “Apsara” veiktā aptauja.

52% aptaujāto katru dienu izdzer 1-2 tasītes tējas. Vairāk kā trešdaļa iedzīvotāju tēju dzer visas darba dienas garumā. Savukārt 30% aptaujāto labprātāk tēju nesteidzīgi malko pēcpusdienā. Izrādās, vairums darba vietu ir parūpējušās, lai darbiniekiem būtu iespēja baudīt tēju arī darba laikā. 80% aptaujāto darba vietās ir pieejama tējkanna un 94% respondentu tējkanna kā tējas ceremonijas nezūdoša sastāvdaļa atrodama arī mājās.

Būtiski uzsvērt, ka tējas kvalitāti iespaido arī tas, cik bieži ūdens vārīts. Lai gan vairums aptaujāto jeb 67%, vārot ūdeni tējai, “veco” ūdeni no trauka izlej, teju 23% respondentu atzīst, ka ūdeni vāra atkārtoti. “Svaiga ūdens lietošana saistās ar Āzijas higiēnu ēdienu gatavošanā. Ūdens var būt jau vārīts, tas nav pats lielākais mīnuss, tomēr svaigs ūdens un tā sastāvs, kamēr tas nav uzvārīts, ir pirmatnējs un pats labākais. Ūdeni vāroties, tas maina savu sastāva unikālo raksturu, otrreiz uzvārīts, tas  pēc būtības ir smagnējs, kā otrreiz sildīts ēdiens. Tāpēc, kvalitātes  uzlabošanas nolūkos, rekomendē ņemt svaigu ūdeni,” skaidro “Apsara” tējas meistars Andris Purviņš.

Neatkarīgi no tā, kāds ūdens izmantots tējas pagatavošanai, 89% tējas cienītāju ir pārliecināti, ka tēja uzlabo veselību. 45% aptaujāto tējai pievieno cukuru, bet18% izvēlas tēju saldināt ar medu. Tējas meistars gan uzsver, ka tējas saldināšana ir Eiropas tradīcija. “Cukurs visas garšas padara vienādas, turklāt pārlieku lielās devās nav veselīgs. Tējas saldināšana ir mūsu kaprīze – Āzijā neviens tā nedara, tur pastāv uzskats, ka tēja dzerama tāda, kādu to radījis meistars,” skaidro tējas meistars Andris Purviņš.

Aptaujas dati liecina, ka galvenokārt tēja tiek izvēlēta pēc garšas (52%), neliela daļa tējas baudītāju (13%) kā svarīgu kritēriju min tējas ražotāja zīmolu. Savukārt iecienītāko tēju tops paliek nemainīgi piesātināts dažādām tējām. Gaumes lieta, bet starp populārākajām tējām minētas zaļā (26%), augļu (24%), ziedu/zāļu (23%), tur pat melnā tēja (17%), bet 8% aptaujāto nav būtiski kāda- ka tik tēja, tomēr labāka nekā kafija!

Aptauju veica tējas ražotājs “Apsara” ar mērķi izzināt Latvijas iedzīvotāju tējas dzeršanas ieradumus. Aptaujā, kas tika veikta interneta vidē, piedalījās 361 respondents no visas Latvijas.  

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: