Veselību un imunitāti ziemas sezonā stiprinās sezonas gardumi

Pievienots: 10.12.2014.Autors: Lido Skatījumi: 2 / 136

Ziemas laikā uzturā ieteicams lietot rudenī ievāktos vietējos dārzeņus – kāpostus, bietes, burkānus, kā arī riekstus, smiltsērkšķus, diedzētus graudus, mandarīnus, medu un ingveru. Šie produkti palīdzēs uzlabot veselību un stiprināt imunitātes sistēmu. Lai veicinātu sezonas produktu izmantošanu ikdienas maltītēs, LIDO sadarbībā ar uztura speciālistiem ir izveidojuši Ziemas sezonas produktu kalendāru.

LIDO Ziemas sezonas produktu kalendārs atklāj, ka decembrī, janvārī un februārī organismam spēkus uzņemt palīdzēs smiltsērkšķi, kuri ir bagātīgs vitamīnu un taukskābju avots, kas palīdzēs stiprināt imūnsistēmu un uzlabot ādas un matu skaistumu. Savukārt burkānu lietošana uzturā veicina brūču un ādas dzīšanu, jo to sastāvā esošie fitoncīdi palīdz iznīcināt organismam nelabvēlīgus mikrobus un baktērijas. Burkāni uzlabo redzi un reproduktīvo sistēmu, kā arī veicina augšanu bērniem. Tāpat šajos mēnešos uzturā ieteicams lietot riekstus un sēklas, kāpostus, bietes, medu un ingveru.

Decembrī un janvārī lielisks A vitamīna, karotonoīdu, kā arī C vitamīna un ūdenī šķīstošo vitamīnu avots ir mandarīni. Šajos augļos esošās organiskās skābes paātrina vielmaiņu un uzlabo noskaņojumu. Mandarīni ir arī bagātīgs šķiedrvielu avots, kas veicina zarnu trakta darbību, palīdz cīņā ar holesterīnu. Savukārt februārī ieteicams uzturā sākt lietot diedzētas sēklas un graudus. Vislielākā uzturvērtība un labākā garša tajos ir tad, ja asniņš izaudzis līdz 2 mm. Tie ir bagātīgs B grupas vitamīnu, C vitamīna, folskābes, šķiedrvielu un neaizstājamo aminoskābju avots. To sastāvs palīdz paaugstināt imunitāti, stiprināt sirds un asinsvadu sistēmu. Palīdz cīnīties ar depresiju un nogurumu ikdienā.

Ja skatās virspusēji, tad šķiet, ka ziemā nav tipisku sezonas produktu, taču ir daudz vērtīgu dārzeņu, kuri savu uzturvērtību saglabā arī vairākus mēnešus pēc to novākšanas. Tāpat arī medus, dažādi garšaugi un konservēti produkti ir neatsverami tieši ziemas periodā un palīdz stiprināt imūnsistēmu. Ziemā ēdienu gatavošanai paliek nedaudz vairāk laika, tādēļ jāļauj vaļa fantāzijai un eksperimentiem,” iesaka LIDO šefpavāre Ilga Joma.

Ziemas sezonas produkti LIDO bistro tīkla ēdienkartē plašā klāstā pieejami gan decembrī, gan arī janvārī un februārī. Apmeklētāju ērtībai tie atzīmēti ar īpašu norādi – „Sezonas gardums”.

LIDO Ziemas sezonas produktu kalendārs drukātā veidā bez maksas ir pieejams visos LIDO bistro, bet var iepazīties arī šeit.

(klikšķiniet uz attēla, lai apskatītos lielāku kalendāru)

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: