Septiņi padomi maltīšu gatavošanai ar tvaiku

Pievienots: 09.06.2014.Autors: Electrolux Latvia Skatījumi: 1 / 143

Publicitātes foto

Viena no slepenām, neredzamām sastāvdaļām mājas virtuvē uzturvielām bagātīgu maltīšu gatavošanā ir tvaiks. Turklāt tvaiks ne tikai ir viens no veselīgākajiem maltīšu gatavošanas veidiem, bet vienlaikus tā ir iespēja gatavot videi draudzīgā veidā. Rūpējoties par mājās gatavotāju veselību, mājas ierīču zīmols „Electrolux” dalās zināšanās, kāpēc ir vērts izmantot tvaiku maltīšu gatavošanā un kā to darīt visefektīvāk.

Pirmkārt, maltīšu gatavošana ar tvaiku jeb tvaicēšana ir ekoloģiski draudzīgākais ēst gatavošanas veids, jo ļauj samazināt gan ūdens, gan elektroenerģijas patēriņu. Turklāt tvaicēt var vairākus produktu veidus vienlaikus, to garšām nesajaucoties, kas arī padara ēst gatavošanu ekonomiskāku, jo samazinās izmantoto trauku, ūdens un tīrīšanas līdzekļu apjoms.

Otrkārt, tvaicēšana ir saudzīgākais ēst gatavošanas veids attiecībā pret izmantotajiem pārtikas produktiem. Izmantojot nelielu šķidruma daudzumu, produkti ne vien saglabā savu izskatu, bet arī nezaudē ēdiena uzturvērtību, tai skaitā, vitamīnus.

Treškārt, tvaiks rodas tad, ja ūdens uzkarst līdz 100 grādiem pēc Celsija. Pateicoties tvaika temperatūrai, kas ir augstāka nekā ūdens vārīšanas temperatūra, tvaicējot ir jāpatērē mazāk laika ēdiena gatavošanai.

Ceturtkārt, tvaicējot pārtikas produktus, jāievēro ūdens proporcijas. Ja ūdens būs par daudz, produkti var kļūt pārāk mīksti. Ja ūdens ir par maz, pārtikas produkti var arī nebūt pagatavojami tā, lai tos celtu galdā. Jāpārliecinās, vai ūdens daudzums būs pietiekams visam tvaicēšanas procesam. Turklāt jācenšas nepievienot ūdeni tad, kad tvaicēšanas process jau ir sākts, jo tas samazina temperatūru un palielina gatavošanas laiku un resursu patēriņu.

Piektkārt, tvaicējot jānodrošina iespēja tvaikam brīvi cirkulēt – nav ieteicams trauku pārpildīt ar pārtikas produktiem, neatstājot vietu tvaika apritei. Tas neļauj ēdienu pagatavot vienmērīgi.

Sestkārt, gatavojot vienā reizē dažādus pārtikas produktus, jāpārliecinās, ka tie ir vienāda vai līdzīga izmēra, lai arī gatavošanas laiks tiem būtu līdzīgs. Ja kāds no pārtikas produktiem ir pagatavojams ātrāk, to ieteicams dalīt lielākos gabalos, lai gatavošanas laiks izlīdzinās.

Septītkārt, neskatoties uz to, ka tvaicēšanā labāk saglabājas produktu pamatgaršas un tekstūras, ja ir vēlme piešķirt papildu garšas nianses iecerētajai maltītei, tad tvaicējot ūdenim iespējams pievienot dažādas garšvielas dārzeņiem vai vīnu zivij, kas palīdzēs produktu garšu padarīt vēl izteiksmīgāku.

Lai ļautu mājas apstākļos pagatavot restorāna kvalitātes maltīti, zīmols „Electrolux” ar vairāk nekā 100 gadu pieredzi profesionālajās virtuvēs šefpavāru iecienīto virtuves tehniku ir pielāgojis mājas virtuvei. Tādā veidā ir radīta daudzfunkcionāla cepeškrāsns ar tvaika funkcijām „Electrolux Combisteam” un vakuuma atvilktne „Electrolux Sous Vide” kā divu virtuves ierīču komplekts, kurš ļauj gatavot uzturvielām bagātīgas maltītes zemās temperatūrās ar tvaiku „sous-vide” metodē. Papildus, lai iedvesmotu mājas pavārus jauniem garšas piedzīvojumiem, „Electrolux” ir izveidojis mobilo lietotni „Electrolux CombiSteam”, kas pieejama lejupielādei un lietošanai Google Play veikalā un iTunes veikalā. 

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: