Baravikas ar dārzeņiem rudenīgās receptēs

Pievienots: 10.09.2013.Autors: Lighthouse Skatījumi: 2 / 243

Foto: Pappardelle ar krēmīgu mērci un pašmāju dārzā audzētiem spinātiem, Lighthouse

Rudens aizvien vairāk liek par sevi manīt, taču joprojām Latvijas mazdārziņos atrodami daudzi produkti, ko izmantot ēdienu pagatavošanai un garšas dažādošanai. Piemēram, redīsi, spināti un sīpoli. Arī cilvēkiem, kuriem nav sava dārza, nevajag bēdāties – Latvijas tirdziņos joprojām plašā klāstā pieejama zemnieku audzētā raža. Rudens un sēņu burvība slēpjas iespējā apvienot rudens un vasaras garšas ar bagātīgā vitamīnu devu kā pievienoto vērtību.

Septembris saistās ar mācību gada sākumu, tomēr ne tikai bērniem jāuzsāk savas ikdienas gaitas – arī sēņotājiem, jo baraviku brūnās cepures izdaiļo Latvijas mežus! Rudens vienmēr ir skaists pārmaiņu laiks. Tāpēc, lai pēc smagas darba nedēļas ātrāk atgūtu spēkus, brīvo laiku vislabāk pavadīt dabā. Šobrīd ir fantastiska iespēja savienot praktisko un estētisko pusi – sēņojot izbaudīt zeltainā rudens burvību, bet guvumu pārvērst gardā maltītē,” stāsta grilbāra “Lighthouse” šefpavārs Jurijs Mjalenkovs.

Pappardelle ar krēmīgu mērci un pašmāju dārzā audzētiem spinātiem

Sastāvdaļas:

Ekoloģiskā olu Pappardelle 200 – 250 g
Saldais krējums 100 ml
Spināti 100 g
Baravikas 150 g
Redīsi 70 g
Sīpoli 15 g
Trifeļu eļļa
Sāls, pipari, garšvielas
Parmezāna siers

Pagatavošana:

Trifeļu eļļā apcep sīpolus, tad pievieno sēnes, spinātus un visu masu apcep. Pēc tam pievieno saldo krējumu, uzvāra, pievieno pappardelle un garšvielas. Uzsilda un kārto uz šķīvja, pārkaisot ar parmezāna sieru.

Foto: Žuljēns ar baravikām, Lighthouse

Žuljēns ar baravikām

Sastāvdaļas:

Kartupeļi 25 g
Baravikas 70 g
Saldais krējums 100 ml
Ķiploki 2 – 3 daiviņas
Sīpoli 15 g
Siers 20 g
Ola
Garšvielas

Pagatavošana:

Eļļā apcep ķiplokus un sīpolus, pievieno baravikas, kartupeļus, visu uzvāra un liek žuljēna traukā. Pēc tam sakuļ olas baltumu un liek to virsū iepriekš pagatavotajai masai žuljēna traukā. Masu pārkaisa ar sieru un liek cepeškrāsnī sildīties, kamēr siers izkūst un kļūst zeltaini brūns.

BarRadar profils: LIGHTHOUSE BĀRS

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: