Restorānā Farm svinīgi atklāj gastronomijas festivālu "Riga. Your flavourite city"
Pievienots: 27.11.2015. Skatījumi: 12 / 373
Ceturtdien, 26.novembrī, vienā no labākajiem Tallinas restorāniem “Farm” svinīgi atklāts Latvijas gastronomijas festivāls “Riga. Your flavourite city”. Šajā nedēļas nogalē ikviens Tallinas gardēdis aicināts iepazīt labāko Rīgas restorānu piedāvājumu un nobaudīt moderno Latvijas virtuvi, ko restorāna “Farm” viesiem gatavos un pasniegs viens no Latvijā atzītākajiem šefpavāriem Mārtiņš Sirmais.
“Esmu gandarīts, ka mūsu restorāna viesiem trīs dienas būs iespēja baudīt tieši Mārtiņa Sirmā īpašo ēdienkarti no Latvijas produktiem. Igaunijas un Latvijas šefpavāri virtuvē iecienījuši līdzīgus produktus, taču to pagatavošanas veids un garšas nianses katrā valstī ir unikālas un tikai tai raksturīgas. Aicinu ikvienu izmantot iespēju šeit pat Tallinā nobaudīt labāko no Rīgas virtuves, un esmu pārliecināts, ka arī paši smelsimies jaunas idejas savai virtuvei,” stāsta restorāna “Farm” šefpavārs Dmitri Rooz. Atklājot festivālu, D.Rooz un M.Sirmais pārbaudīja spēkus un meistarību arī savstarpējā draudzīgā duelī, pagatavojot maltīti no katrai valstij raksturīgākajiem produktiem.
“Tallinas gardēžiem piedāvāsim piecu kursu maltīti no sezonālajiem produktiem, kas vislabāk raksturo Latvijas virtuvi. Īpašo ēdienkarti, ko esam atveduši uz Tallinu, veido rudens un ziemas produkti, katram gadalaikam izvēloties trīs raksturīgākās dabas veltes. Ēdienkartē atradīsiet šosezon Rīgā populāro brieža gaļu, īpaši pagatavotu ķirbi, medus pīrāgu ar krējumu un liepu saldējumu, kā arī citus kulinārijas šedevrus,” stāsta šefpavārs Mārtiņš Sirmais, Rīgas TOP3 restorāna “3 pavāru restorāns” un jaunā, bet jau lielu popularitāti guvušā restorāna “Restaurant 3” īpašnieks.
Pēdējos gados aizvien vairāk tūristu Rīgā ierodas tieši jaunu garšu meklējumos. “Esam izpelnījušies daudz komplimentu no pilsētas viesiem un īstiem gardēžiem par cenas un kvalitātes attiecību mūsu restorānos. Gastronomijas festivāls Tallinā ir pamudinājums un aicinājums ikvienam interesentam doties nelielā izbraukumā uz Rīgu kaut uz vienu dienu, lai atklātu garšas ziņā vēl ko pavisam nepieredzētu un jaunu labākajos Rīgas restorānos. Tuvojas Ziemassvētki, kad gastronomisko baudījumu Rīgā tradicionāli papildina arī plašs kultūras un izklaides piedāvājums, tādēļ aicinu ikvienu viesoties Rīgā,” atzīmē RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.
Rīgas restorānu piedāvājums un Latvijas šefpavāri ir augstu novērtēti arī pasaulē, viņi regulāri piedalās starptautiskos konkursos un pieredzes apmaiņā. Profesionālā asociācija “Latvijas pavāru klubs” aktīvi strādā, lai Latvijā atvērtu pasaulē slavenākās un nozīmīgākās kulinārijas ekspertu kustības “Bocuse d’or” akadēmiju, kas ļaus vēl vairāk nostiprināt Latvijas vārdu pasaules labāko gastronomijas reģionu kartē.