LATVIJAS BALZAMS alkoholisko dzērienu ražošanā pērn izmantojis 126 tonnas dabīgo izejvielu

Pievienots: 11.02.2016.Autors: Latvijas Balzams Skatījumi: 1 / 246

Pomerancu mizas

Paplašinot ražoto alkoholisko dzērienu sortimentu, AS “Latvijas balzams’’ 2015.gadā iepircis un ražošanā izmantojis 126 tonnas dažādu dabīgo un augu izcelsmes izejvielu*, kas ir par 32 tonnām jeb 25% vairāk nekā pērn.   

Izmantot dzērienu ražošanā dabīgas izejvielas nav lēti, taču tā mēs varam uzturēt augstas kvalitātes standartu un turēties pie dzērienu oriģinālajām receptūrām,” komentē AS “Latvijas balzams” ražošanas direktors Ronalds Žarinovs. “Izejvielu iegādē mums ir būtiska gan to augstā kvalitāte, gan piegādātāja spēja nodrošināt konkrēto izejvielu ilgtermiņā noteiktā daudzumā un uzticamība. Protams, izmantojam arī vietējos piegādātājus, ja tas ir iespējams.  Medu, mellenes, žāvētus ābolus iepērkam no Latvijas ražotājiem, bet eksotiskākas vai retākās izejvielas no citām valstīm,” stāsta R.Žarinovs.

Bērzu pumpuri

Lielāko īpatsvaru dabīgo izejvielu klāstā veido dabīgo sulu koncentrāti – ābolu, upeņu, zemeņu, persiku ķiršu, brūkleņu un citas – kopumā aptuveni 98 tonnas. No tām visvairāk – 59 tonnas  ābolu sulas un 28 tonnas upeņu sulas koncentrāta. Sulu koncentrātus izmanto balzama, liķieru, sidru, kokteiļu  un dzirkstošo dzērienu ražošanai.

Pērn iepirktas arī 9 tonnas žāvētu melleņu, 6,7 tonnas Arabica kafijas pupiņu, 4,5 tonnas žāvētu ābolu, 1,8 tonnas svaigas  ingvera saknes, 1,2 tonnas medus un citas dabīgās izejvielas.

Pipari

“Latvijas balzams” tehnologi un dzērienu meistari paši gatavo ekstraktus no dabīgajām izejvielām, piemēram, melleņu, ābolu, kafijas un citus. Tie ir  neatņemama receptūras sastāvdaļa, piemēram,  “Rīgas Melnā balzama” sērijas dzērieniem, liķieriem “Moulin de Fruits”, “Allažu ķimelis”, “Benediktīns”, kafijas liķierim “Moka” un „Black Balsam” sērijas kokteiļiem. Dabīgas sastāvdaļas ir arī tādiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem kā “Hektors”, brendijiem “Bonaparte” un “Grand Cavalier Exclusive”, „Ingvera rūgtais”, kā arī degvīniem no LB Infusion sērijas.  

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: