Profesionāļi rada jaunu virtuves konceptu „Ceturtā siena”: virtuve bez robežām
Pievienots: 12.11.2014. Skatījumi: 3 / 272
Electrolux Latvia, publicitātes foto
Lai mājas virtuvē ienestu profesionāla pavāra cienīgu ekipējumu, apvienojot to ar radošu interjera risinājumu, sadarbību uzsākuši virtuves zīmols „Poggenpohl” un mājas ierīču zīmols „Electrolux”, radot jaunu virtuves konceptu „Ceturtā siena” („The Fourth Wall”).
Šis virtuves dizaina koncepts ir divu dizaina un tehnoloģiju līderu sadarbības auglis. Jau kopš 1892.gada „Poggenpohl” pārveido ierastās virtuves par vietām, kurās baudīt un izdzīvot ēdienu un kopābūšanu, bet „Electrolux Grand Cuisine” ir pirmā mājām radītā patiesi profesionālā ēst gatavošanas sistēma, kas tapusi ar vairāk nekā 90 gadu profesionālo pieredzi.
Electrolux Latvia, publicitātes foto
„Ceturtā siena” iepazīstina ar jaunāko veikumu, aptverot sešas tradicionālās virtuves platības, ieskaitot plauktu sistēmu, noliktavas telpu, vīna glabātavu, produktu skapi, gatavošanas virsmu un maltītes vietu. „Ceturtā siena” savu nosaukumu ir ieguvusi no teātra terminoloģijā lietota apzīmējuma „ceturtā siena”, kas apzīmē neredzamu, iedomātu robežu starp aktieri un skatītāju. Ar jauno konceptu inovatīvā telpa ļauj virtuvei būt uzmanības centrā, nojaucot barjeru starp viesiem un nama saimniekiem, kā arī pilnveidojot un dažādojot ierasto maltīšu ieturēšanas veidu. „Ceturtā siena” ir lielisks piemērs atvērtam plānojumam, apvienojot maltīšu ieturēšanas vietu ar socializēšanās vietu.
Viesi tiek iesaistīti aizraujošā ceļojumā dažādos gatavošanas procesos, kas ir arī sava veida izklaide. Inteliģentās virsmas imitē teātra aizkarus un ar vienu pieskārienu slēdzim tās no necaurredzamām sienām kļūst caurspīdīgas. Tehnoloģiskie sasniegumi dod iespēju gan paslēpt dažādas virtuves nodaļas, piemēram, noliktavu vai vīna glabātavu, gan tās atklāt, nodrošinot plūstošu pāreju no gatavojamā vietas uz maltītes vietu.
Electrolux Latvia, publicitātes foto
Koncepta „Ceturtā siena” radošais direktors Endrjū Hejs (Andrew Hays) norāda: „Gadu desmitiem virtuves dizaina tendences ir virzītas tā, lai pēc iespējas vairāk vizuāli apslēpt jebkuru virtuves elementu, vēloties uzsvērt, ka šīs telpas galvenā funkcionalitāte nav ēdiena gatavošana. Es savu iedvesmu guvu vissenākajās virtuvēs, kur funkcijas noteica plānojumu. Šīs virtuves bija dzīvojamās telpas, svinot ēdienu un ēst gatavošanas procesu. Gūstot pieredzi ar virtuves sistēmu „Grand Cuisine”, jau zināju, ka manā rīcībā ir ideālās sastāvdaļas konceptam „Ceturtā siena” – konceptam, kas apvieno zīmola „Poggenpohl” dizaina inovācijas un neatkārtojamo meistarību ar „Electrolux Grand Cuisine” modernajām tehnoloģijām un dizaina panākumiem.”
Koncepta „Ceturtā siena” pamatā ir vēlme svinēt lielisku ēdienu un svaigas sastāvdaļas. Īpaši radītās detaļas to nodrošina pilnībā. Dārzeņi, augļi, gaļa un zivis līdz to gatavošanas brīdim tiek uzglabāti optimālos temperatūras apstākļos un mitrumā. Dizaina elementi atspoguļo augstākos meistarības standartus, bet tehnoloģiskie elementi tikuši radīti mūsdienu pavāriem, lai pēc iespējas maksimāli būtu iespējams izbaudīt gatavošanas prieku.
Electrolux Latvia, publicitātes foto
„Electrolux” dizaina daļas vadītājs Lars Eriksons (Lars Erikson) uzsver: „Mēs jau 2012. gadā pārveidojām mājokli, iepazīstinot ar „Electrolux Grand Cuisine” – pilnīgi jaunu ēst gatavošanas sistēmu virtuvei. Radot dizainu šim konceptam, vēlējāmies pārnest savu 70 gadus ilgo sadarbību ar „Michelin Star” šefpavāriem uz mājokļiem, veicinot pilnīgi jaunu ēst gatavošanas līmeni. „Poggenpohl” radītais koncepts „Ceturtā siena” dabiski mums piestāv – tas pārveido virtuves telpu, iedvesmu gūstot cieņā pret labāko, kas nonāk virtuvē.”
Plašāka informācija par konceptu: www.poggenpohl.com un www.grandcuisine.com.