Divas gardas meksikāniskas ēdienu receptes ar vistu
Pievienots: 10.03.2014. Skatījumi: 2 / 403
Foto Tex-Mex Republic: burito ar vistu
Jautrās meksikāņu noskaņās tirdzniecības centrā “Domina Shopping” tika atklāts jauna koncepta meksikāņu restorāns “Tex-Mex Republic”. Viens no jaunā restorāna ēdienkartes autoriem ir “Mūsdienu Latvijas garša” finālists Artūrs Freibergs, kurš piedāvā 2 gardas meksikāniskas ēdienu receptes ar vistu.
Atšķirībā no esošajiem „Tex-Mex” restorāniem – „Tex-Mex Republic” apmeklētāji var baudīt Latvijā plašāko burritos piedāvājumu, kas ir jaunā restorāna firmas zīme. Tāpat, piedāvājumā, pēc Artūra Freiberga domām, ir oriģināli izcilākie Teksasas burgeri Latvijā, ar pašceptu maizi un restorāna pavāru pagatavotām mērcēm, kas piešķirs tiem īpašas garšu sajūtas baudījumu. Restorāna meistardarbs ir izcilu grilētas gaļas ēdienu izvēle.
„TEX-MEX Republic ir esošā restorānu tīkla TEX-MEX atdzimšana jaunā veidolā. Ar restorāna atklāšanu tiek iezīmēta jauna ēra – pakāpeniski arī visi pārējie restorāni tiks pārveidoti jaunā koncepta veidolā,” stāsta restorāna koncepta autors Aleksejs Krivcuns.
Burrito ar vistu
Nepieciešams:
Kviešu tortilla
Sīpoli
Čilli pipars
Tomāti
Ananāsi
Paprika
Vistas Fileja
Skābais krējums
Pico de Galo mērce
Pupiņas
Salātu lapas
Siers
Avokado salsa
Pagatavošana:
Apcep ananāsu šķēlītes, pēc tam sīpolus, vistas fileju un pupiņas. Sautējot visu kopā, pievieno garšvielas un buljonu. Pēc tam uzsilda tortillu, kuru pilda ar sastāvdaļām – salātu lapas, rīvētu sieru, grilēto ananāsu, sacepto vistas gaļu un avokado salsu. Tortillu sarullē un pasniedz kopā ar Pico de Galo mērci un skābo krējumu.
Foto Tex-Mex Republic: vistas krūtiņa ar ziedkāpostu biezeni
Vistas krūtiņa ar ziedkāpostu biezeni
Nepieciešams:
200 grami vistas filejas
1 Sarkanais sīpols
Burkāni
Paprika
Ziedkāposti
Cukīni
Sāls
Pipari
Šampinjoni
Pagatavošana:
Ņem vistas krūtiņu, pārkaisa ar sāli un pipariem. Cep uz grila vai plīts, līdz vista paliek zeltaini brūna, pēc tam nogatavina krāsnī 180 grādos uz aptuveni 10 minūtēm. Dārzeņus sagriež kubiciņos un apvāra sviestūdenī, līdz tie kļūst mīkstāki. Pēc tam tos var nedaudz apcept. Pagatavo ziedkāpostu biezeni, apgrillē šampinjonus. Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja un pasniedz.
Buen Provecho!