LIDO atklājis jaunu restorānu Ādažu tirdzniecības centrā „Apelsīns”
Pievienots: 01.09.2016. Skatījumi: 2 / 319
Publicitātes foto
Trešdien, 31. augustā, ar LIDO Uztura skolas atvērto meistarklasi tika svinīgi atklāts jaunā dizaina koncepta LIDO restorāns Ādažos. Tas ir jau vienpadsmitais LIDO restorāns Latvijā un vienīgais ārpus Rīgas. Tā izveidē uzņēmums investējis 450 tūkstošus eiro. Jaunais restorāns atrodas tirdzniecības centrā “Apelsīns” un apmeklētājiem piedāvā gandrīz 200 dažādus ēdienus un dzērienus.
Restorāna, kas vienlaikus var uzņemt līdz 120 viesiem, atklāšanas pasākumā bērni un viņu vecāki pulcējās uz LIDO Uztura skolas atklāto meistarklasi, kurā uzzināja gan galda klāšanas, gan veselīga uztura pamatprincipus. LIDO uztura speciālistes Alises Kindzules vadībā bērni apguva “šķīvja likumu” jeb padomus, kā pareizi plānot ēdienreizi, lai tajā būtu visas ikdienā nepieciešamās uzturvielas. Bērni ar īpašu degsmi un rūpību apguva galda klāšanas pamatus un pie skaisti klātā galda ar gandarījumu baudīja pašu izvēlētos ēdienus.
„LIDO pārliecība jau gandrīz 30 gadus paliek nemainīga - ēdieniem nepievienojam ķīmiju un galdā liekam tikai labāko no pašmājās audzētā, jo vēlamies, lai Latvijas iedzīvotāji ēd visveselīgāk pasaulē. Vasaras sākumā atvērām divus restorānus Berlīnē, šajā laikā no vāciešiem esam mācījušies vēl pedantiskāku attieksmi un guvuši apliecinājumu, ka mūsu bezkompromisa pieeja ēdiena kvalitātei un katrai interjera detaļai tiek augstu novērtēta. Tāpēc ādažniekus, no tuvuma un tāluma atbraukušus viesus jaunajā restorāna uzņemsim vēl pieredzējušāki,” uzsver Gunārs Ķirsons, AS LIDO īpašnieks un Padomes priekšsēdētājs.
Ādažos LIDO atklāšana ir gaidīts notikums, ko apliecināja Ādažu domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks, kurš piedalījās atklāšanas pasākumā un kopā ar Gunāru Ķirsonu un uzņēmuma Valdes priekšsēdētāju Ritu Auziņu svinīgi pārgrieza sarkano lentu.
„LIDO ir Latvijas virtuves vizītkarte jau teju trīsdesmit gadus un lepojamies, ka uzņēmums attīstās Latvijā un ārpus tās robežām. Ādažos jūtamies ļoti gaidīti un esam rūpīgi gatavojušies, lai ādažniekus un viesus sagaidītu ar lielisku maltīti,” pauž R.Auziņa. “Mūsu uzņēmumu lielākā vērtība ir un paliek dabīgs, svaigs un veselīgs ēdiens, un vēlamies to popularizēt arī plašākā sabiedrībā. LIDO Uztura skolas ietvaros nepilnos trijos gados zināšanas par veselīgu uzturu ir apguvuši vairāk nekā 10 tūkstoši skolēnu Latvijā, tāpēc līdz ar mācību gada sākšanos jauno restorānu atklājām zinību noskaņās. Uztura skola arī šogad turpinās bez maksas veselīga uztura zinībās izglītot 1. līdz 12. klases skolēnus.”
Restorāna jaunā dizaina, kas atbilst Berlīnē atvērto ĶIRSONS restorānu konceptam, autore ir māksliniece Evija Ķirsone, kura izstrādājusi iekārtojumu, kas ēdienreizi ļauj baudīt skaistā, mājīgā un latviešu tradīcijām caurvītā interjerā.