Vasaras top produkti - zirņi, vēži un ērkšķogas
Pievienots: 11.06.2014. Skatījumi: 1 / 193
Photo by kahvikisu, CC license
Vasaras sezonā Rīgas restorāni projekta “Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga” ietvaros aicina interesentus nodoties gastronomiskam ceļojumam un nobaudīt ēdienus, kuru gatavošanā izmantoti zirņi, vēži vai ērkšķogas. Projektu jau trešo gadu realizē Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā ar Pavāru klubu.
Kā norāda restorāna “Le Dome” šefpavārs Māris Astičs, kurš projektā piedalās jau no pirmās dienas, “visi produkti, kas aug pie mums ir unikāli un laba pavāra rokās no tiem tiek radīti augstvērtīgi ēdieni. Es uzskatu, ka jebkurš produkts ir jāciena un jāliek galdā uzsverot tā unikālo garšu. Latvijas pirmās ogas, pirmie dzinumi vienmēr rada sajūsmu gan klientu, gan šefpavāru vidū. Ir patīkami strādāt ar kvalitatīviem pašmāju produktiem un viesiem ar lepnumu teikt - jā, tie ir Latvijā audzēti produkti. Šīs vasaras noteiktie produkti tiešām ir tas, ar ko mēs varam īpaši lepoties un izcelties citu vidū. Vienmēr produktiem ir jādod arī otrā iespēja. Tas nozīmē ka nevajag aizmirst mūsu unikālās dabas veltes.”
Jūnijā, jūlijā un augustā restorānu ēdienkartēs atradīsiet tādus ēdienus kā upes vēžu krēmzupu ar pikantiem foreles sainīšiem, ērkšķogu mandeļcepumus, cukurzirņu-citronmelisas saldējumu, aļģu lapās ceptus vēžu rullīšus, cukurzirņu-jogurta krēmzupu ar drupinātu ķimeņu sieru un daudzus citus.
Projekta “Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga” mērķis ir stiprināt Rīgas kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētas tēlu un vienlaikus veicināt restorānu kultūras attīstību Rīgā.