Vērtētākās alus vietas Rīgā
Pievienots: 06.06.2012. Skatījumi: 1 / 507
Photo by Tusca Mendaharin, CC license
Dzēriena, tai skaitā alus izvēle, ir tīri gaumes lieta. Vieni nesmādē skārdeņu un pudeļu alu, otriem svarīgs apzīmējums - „dzīvais alus”, citi atkal par īstu alu gatavi saukt tikai bāros vai krogos piedāvāto izlejamo alu. Starp citu, pēdējiem iesakām izmantot BarRadar iespēju meklēt vietu pēc kritērija „izlejamais alus” >>>
Saskaņā ar Vācijas 1516. gada tā dēvēto Reinheitsgebot (tīrības likumu) par alu drīkst saukt tikai tādu dzērienu, kas izgatavots no graudiem, apiņiem un ūdens bez jebkādām citām sastāvdaļām. Izmantotie graudi parasti ir mieži, taču dažas alus darītavas mēdz izgatavot alu no kviešiem. Dzīvais alus rūgšanas procesā pat tad, kad jau iepildīts pudelēs, ir mazliet duļķains un necaurspīdīgs, turklāt ar ļoti īsu realizācijas termiņu.
Tā kā alus galvenokārt sastāv no ūdens, tad ūdens avots un ķīmiskais sastāvs atstāj lielu iespaidu uz alus īpašībām, taču pamatā visu nosaka tieši recepte. Retās lauku sētās pēc senām tradīcijām alu brūvē vēl šodien, un šīs tradīcijas parasti manto ģimenes ietvaros, līdz ar to katrā sētā, kur alu brūvē, tas ir atšķirīgs.
Papētot vietu sarakstu gan BarRadar meklētājā, gan RateBeer vietu vērtējumus, piedāvājam tabulu ar vērtētākajām alus vietām Rīgā.
Vieta TOP-ā | Bāra vai restorāna nosaukums | RateBeer piešķirtie punkti |
1. | S.Brevinga alus un viskija bārs | 84 |
2. | Lido Alus sēta | 70 |
3. | Merlin | 65 |
4. | Livonija | 64 |
5. | Bon Vivant | 64 |
6. | Brālis 2 | 62 |
7. | Alus arsenāls | 62 |
8. | Melnā Kaķa Alus Ordenis | 60 |
9. | Red Fred | 59 |
10. | Citi laiki | 56 |
Izmantotie avoti: lv.wikipedia.org; www.ratebeer.com.