Jauns spēlētājs Rīgas restorānu kartē – Andrejostā esošā "Muusu Terase"
Pievienots: 31.05.2017. Skatījumi: 2 / 443
Muusu Terase publicitātes foto
No šī gada maija Rīgas restorānu mīļotājus un vasaras baudītājus iepriecina vēl kāds jaunatklājums – Andrejsalā, Daugavas krasta Andrejostas jahtklubā atklātais restorāns Muusu Terase ar skatu uz pilsētas pasažieru ostu. Restorāns Muusu Terase ir Vecrīgas sirdī esošā restorāna Muusu jaunākā māsa, un tajā nevienu vien pārsteigumu būs sarūpējis abu restorānu šefpavārs – viens no labākajiem pavāriem Latvijā Kaspars Jansons.
Muusu Terases komandas mērķis ir piedāvāt apmeklētājiem tikai labāko un baudāmāko izejvielu maltītes, tādējādi kļūstot par populārāko dzīvesstila restorānu Latvijā. Restorāna vizītkarte pavisam noteikti ir atvērtā virtuve ar ogļu grilu un bāru, kas ierīkots jūras konteinerā. Arī interjera dizainere Anna Butele, veidojot restorāna interjeru, izvēlējusies piesātinātos zilgani zaļos toņus, kas vizuāli saplūst ar Daugavas tuvumu un piestātnē esošajām jahtām.
Muusu Terase publicitātes foto
Restorāns piemērots gan steidzīgām darba dienām, gan laiskiem brīvdienu rītiem ģimenes lokā. Divās restorāna zālēs (no kurām viena īpaši paredzēta privātiem saviesīgiem pasākumiem un banketiem) var sasēsties līdz pat 80 cilvēkiem, savukārt pašā terasē restorāna komanda spēj apkalpot līdz pat 100 saules un laba ēdiena alkstošus viesus. Par plašu ēdienkarti ir parūpējies šefpavārs Kaspars Jansons, norādot, ka tā kopumā iedalās četrās apakšsadaļās – veģetārs un siers, gaļa un putni, zivs un jūras produkti, kā arī salds un auksts. Katrā no šīm sadaļām ir norādīti astoņi dažādi ēdienu veidi, atsevišķi neizceļot priekšēdienus un pamatdēdienus, bet atzīmējot, kuri ēdieni tiek pagatavoti uz atvērtā ogļu grila.
Restorāns ieviesis arī jaunu konceptu – katram apmeklētājam būs iespējams izvēlēties grilētās gaļas daudzumu pēc svara, ļaujot cilvēkiem nogaršot pēc iespējas dažādākus grilējumus.
Muusu Terase publicitātes foto
"Mēs nevēlējamies iet tradicionālo ceļu un ēdienkartē atsevišķi norādīt zupu, salātu un pamatēdienu sadaļas. Izvēlējāmies izcelt četras ēdienu grupas, tās atsevišķi arī paspilgtinot ar veidu, kā tie tiks pasniegti. Tieši tādēļ katrai ēdienu grupai būs savas krāsas trauki," stāsta šefpavārs Kaspars Jansons, piebilstot, ka šādu konceptu jau uzteikuši arī restorāna apmeklētāji, kas tā vien steidzas baudīt ne vien ēdienu, bet arī vienu no Rīgas skaistākajiem saulrietiem. Apmeklētāji izceļ arī plašo dzērienu piedāvājumu, tai skaitā, īpašos dienas kokteiļus, kas katru dienu tiek veidoti no svaigām, sezonai atbilstošām ogām.
Muusu Terase publicitātes foto
Muusu Terase pieder nozīmīgai Rīgas restorānu ķēdei, kas sevī ietver arī tādus restorānus kā Steiku Haoss, Ribs&Rock, KID* un Muusu, tomēr katrs no tiem sevī nes pavisam atšķirīgu vēstījumu un izceļas ar savu raksturu. Ar restorānu Muusu kompānija lepojas jo īpaši, jo Live Riga 2014. gadā piešķīrusi tam atzinību, kā labākajam jaunajam restorānam Latvijā, 2015. gadā restorāns Muusu tika atzīts par trešo labāko restorānu Latvijā, savukārt 2016. gadā iekaroja Latvijas restorānu topa godpilno piekto vietu.