TOP5 pasaules kulinārie festivāli šī gada otrajā pusē

Pievienots: 28.07.2016.Autors: Lidot.lv Skatījumi: 1 / 192

Foto avots: www.goodfon.su

Kulinārais mantojums būtiski atšķir valstis un tautas. Tie, kas mīl baudīt visdažādāko valstu virtuves vai labprāt gatavot paši, zina, ka vietējās kulinārijas mākslas iepazīšana ir viens no labākajiem veidiem kā izgaršot arī konkrētās valsts tradīcijas un mentalitāti. Viens no lielākajiem aviobiļešu rezervēšanas interneta veikaliem "Lidot.lv" apkopojis piecus grandiozus gastronomijas festivālus pasaulē, ko īsti gurmāni vēl līdz gada beigām var paspēt apmeklēt.

La Tomatina (Bunjola, Spānija)

Pasaules slavenākās tomātu cīņas laikā Spānijas pilsētas Bunjolas ielās valda visatļautība un ēdienu kari. Kravas automobiļi uz pilsētu atgādā vairāk nekā 130,000 kilogramus sulīgu tomātu un ap 30 000 dalībnieku atgriežas teju viduslaikos. Drošības dēļ šajā visai nekontrolētajā cīņā tomēr ieviesti daži noteiktumi, piemēram, tomāti pirms mešanas obligāti jāsaspiež, citi pārtikas produkti nedrīkst būt izmantoti, festivāla dalībniekiem jābūt apģērbtiem un jādod ceļš kravas automašīnām, kas piegādā sārtos un sulīgos “ieročus”.
Norises laiks: 31.-25.augusts

Napoli Pizza Village (Neapole, Itālija)

Itālijā pica ir tradīcija, māksla un stāsts par ģimeni. Ik gadu septembrī par to var pārliecināties Neapolē. Uz nedēļu pilsēta kļūst par mājvietu vairāk nekā 500 000 picas mīļotāju, kur šīs nedēļas laikā notiesā pat 100 000 dažādu veidu un izmēru picas. Labākās Neapoles picērijas piedāvā 50 vēsturiskas picu receptes un pirmajās festivāla dienās apmeklētājiem ir iespēja vērot pasaules čempionātu picu pagatavošanā, uz kuru ierodas picu meistari no visas Itālijas. Festivāla viesi var uzzināt picas gatavošanas vēsturi, iegūt labākās receptes, apmeklēt meistarklases un, protams, nogaršot visa veida gardākās picas, baudot neaprakstāmo Neapoles līča pakāji.
Norises laiks: 6.-11.septembris

Galway Oyster Festival (Golveja, Īrija)

Senās ostas pilsētā Govejā, Īrijas rietumu piekrastē, ik gadu notiek Golvejas austeru un jūras velšu festivāls, kas ir senākais austeru festivāls pasaulē un otrs internacionāli pazīstamākais festivāls Īrijā aiz Svētā Patrika dienas. Interesantais festivāls ir veltīts Eiropas plakanajai austerei (Ostrea edulis). Festivāls norisinās septembra beigās, tādējādi atzīmējot bagātīgo austeru ievākšanas laiku (no septembra līdz aprīlim). Interesanti, ka festivāls tiek atklāts tikai tad, kad pilsētas mērs ir nogaršojis sezonas pirmo austeri. Desmitiem tūkstošu sulīgo delikatešu - molusku tiek apēsti Guinness austeru ceļā, uz kura aptuveni 30 krodziņi katram melnā Guinness alus pintes pircējam uzsauc jūras velšu plati.
Norises laiks: 23.-25.septembris

New York City Wine and Food Festival (Ņujorka, ASV)

Katru rudeni četras dienas Ņujorkā pulcē kulinārijas gigantus, slavenību šefpavārus, vīndarus un citus ar garšu pasauli saistītus grandus, lai ēstu, dzertu un izbeigtu badu pasaulē. Dzirdot vārdu salikumu “pārtikas festivāls”, pirmās asociācijas ir lielas vīna glāzes, daudz ēdiena un tas viss gandrīz par velti. Taču nē, šis ir bagāto un priviliģēto festivāls un līdz ar to nāk iespaidīga cenas zīme. Patiesībā 100% festivāla ienākumi virs viena miljona dolāru nonāk labdarībai un tieši tā ir festivāla būtība – ēst, dzert un izbeigt badu.
Festivālā pieejamas neskaitāmas meistarklases un semināri, turklāt šogad iespējams apmeklēt kūku dekorēšanas meistarklasi pie Martas Stjuartes. Dažādas radošās darbnīcas, vīna baudīšanas māksla, izēšanās un iedzeršana pie pasaules klases šefpavāriem un bārmeņiem.
Norises laiks: 13.-16.oktobris

LOPBURI MONKEY BANQUET (Lopburi, Taizeme)

Taizemes vidienē Lopburi provinces galvaspilsētā, aptuveni 150 kilometrus uz ziemeļiem no Bangkokas, novembra pēdējā svētdiena ir rezervēta Lopburi Pērtiķu banketam. Tiesa gan pašiem par banketa gardumiem var nākties pacīnīties. Visskaļākās pasaules viesības notiek par godu šiem garastu makakiem, kuri ir integrēti vietējā sabiedrībā, neraugoties uz viņu tieksmi uz kabatu zādzībām. Lopburi Pērtiķu mielasta festivāls ir plašs pilsētas mēroga festivāls, kurā vietējie iedzīvotāji piedāvā greznu svētku mielastu 3000 makaku pērtiķiem. Pasākums notiek “San Phra Kan” un “Phra Prang Sam Yot” svētnīcās, kur vairāk nekā 10000 cilvēku ierodas skatīties, kā pērtiķi mielojas. Lai saprastu, cik svarīgs ir šis mielasts, vispirms jāizprot pērtiķu loma Lopburi kultūrā. Šie primāti ir sabiedrības daļa, kam pilsētā ir brīva vaļa un iespēja iekļūt sabiedriskās ēkās un šķērsot ceļus, tāpat kā jebkuram citam pilsonim. Tie gan mēdz būt par traucēkli, zogot kā no vietējiem iedzīvotājiem, tā tūristiem, turklāt kopumā ir visai ļauni un agresīvi. Taču pilsētniekiem ir stingra pārliecība, ka tie nes laimi un veiksmi, tādēļ tiek uzskatīts, ka pērtiķu pabarošana nes veiksmi un labklājību.
Norises laiks: 27.novembris
 

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: