BarRadar ēd: PLANETA
Pievienots: 15.03.2014. Skatījumi: 1 / 1176
Photo by BarRadar
Jau krēsloja, laiks bija mēreni vēss, patīkams piektdienas vakara pastaigai pa Vecrīgu. Restorānā Planeta ieradāmies 19:00, kur pie durvīm sagaidīja laipna meitene un pa vīteņu kāpnēm pvadīja uz otro stāvu. Viesmīlis laipni ierādīja galdiņu un palīdzēja atģērbties.
Iekārtojāmies pie apaļā galdiņa, pie kura atradās pusapaļš dīvāns un vēl trīs krēsli un uz galda bija pieejamas glāzes un divas palielas pudeles gāzētā un parastā ūdens. Tas labi, ja ir ieradums dzert dienas laikā diezgan daudz ūdens, veicinot vielmaiņu.
Tad mums tika pasniegtas jaunās ēdienkartes, kas iesietas uz pabieza koka pamatnes un ieturētas pelēcīgi zaļganzilajos toņos kā jaunās bambusa lapiņas, kā planētas atmosfēra. Piedāvājumā bija vairākas tapas, dažādas uzkodas, septiņi pamatēdieni, daudz un dažādi suši, kā arī pieci desertu veidi. Kā starteri viesmīlis ieteica nogaršot Edamame (vārītas zaļās sojas pupiņas ar jūras sāli, 2.00EUR).
Tā našķojoties ar uzkodām un gaidot pamatēdienu, ievērtējām interjeru un sanākušo publiku. Restorāna otrā stāva iekārtojums vedināja uz rimtu noskaņu, skaidrās tīrās formas un klusinātais apgaismojums vedināja uz nesteidzīgu ēdienu baudīšanu. Patika galdiņu (apaļu un taisnstūrveida) izvietojums, kas it kā atvērtā un kopējā telpā tomēr nodrošināja katra pāra vai kompānijas intimitāti, atšķirtību no pārējiem sanākušajiem.
Pie sienām palielas japāņu papirusu imitācijas ar geišu attēliem, bet tie bija gana neuzbāzīgi un saplūda ar kopējo krāsu gammu. Interesants risinājums cauruļveidīgās lampas, kas atgādināja bambusu kātus, kas tiecas no griestiem uz leju. Raupjo virvju veidota caurspīdīga siena kalpoja gan kā veiksmīgs telpas sadalītājs, gan kā dekors, bet neaizsedza telpu kopumā. Telpa kopumā bija labi pārredzama.
Photo by BarRadar
No pamatēdieniem nobaudījām (attēlos):
- Halibut and Ebi Vogue (paltuss, sarkanā garnele, edamame biezenis, sake, ingvera mērce, 19,50EUR) - ēdiens ļoti skaiti noformēts, garneles lielas, sulīgas, taču zivij gribējās sajust izteiktāku struktūru un šķita, ka pietrūkst garšvielu.
- Sake Teriyaki (lasis, terijaki mērce, rīsi, lociņi, sansjo pipari, 12,50EUR) - ēdiens patīkami pārsteidza ar tumīgi saldeno garšu, jo lasis klasiski asociējas ar citrona, melno piparu piešprici un Rieslinga skābumiņu. Šeit kombinācija bija gana interesanta, arī klāt liktie lociņi un sansjo pipari piešķīra vajadzīgo neuzbāzīgo garšas niansi.
Photo by BarRadar
Jāpiebilst, ka pamatēdienu baudīšanai te paredzēti tikai koka irbulīši, eiropietim pierastā dakšiņa un nazītis netiek piedāvāts. Vēlāk pasūtītais deserts gan sekoja ar ierasto deserta karotīti ar garo kātiņu un mazo deserta dakšiņu.
Desertā pasūtījām Asian Planet Sphere (šokolādes sfēra, karstā šokolāde, ingvera saldējums, Indijas rieksti, mellenes, kakao, 7,50EUR) un bijām trāpījuši desmitniekā. Noformējums pārsteidza, priecēja acis, saglabāja intrigu, bet garšas kārpiņas bija sajūsminātas. Viesmīlis atnesa tumši brūnu lodi, kas bija riekstu un malleņu ieskauta, tad tai uzlēja karsto šokolādi un baudījums varēja sākties. Lodes iekšienē pikants saldējums ar ingvera gabaliņiem, kas kontrastēja ar šokolādes saldenumu un riestu, ogu maigumu.
Photo by BarRadar
Lai divatā ieturētos šajā restorānā, jārēķinās sākot ar 65EUR un uz augšu. Vasaras sezonā, veiksmīgās atrašanās vietas dēļ, iespējams, jārēķinās ar to, ka galdiņš jārezervē iepriekš, citādi vietu piektdienas vakarā nebūs.
Restorāns Planeta ir piedomājis pie laipnas apkalpošanas (apmeklētājs jūtas gaidīts un ne uz mirkli neatstāts bez uzmanības), interjera un gaismas pareizās atmosfēras radīšanai, kā arī ēdienu servēšanas, kas līdzinās mini mākslas darbam. Garšas nianses ir ļoti subjektīvs aspekts, bet tiem, kuriem tuva eiropeiski japāniskā virtuve, patiks.