Pavasara sezonas gardums - kazas siers
Pievienots: 10.03.2014. Skatījumi: 1 / 133
Photo by Breville USA, CC license
Latvijas labākie restorāni aizvien biežāk ēdienkartēs izvēlas iekļaut sezonas produktus – Latvijā audzētus augļus un dārzeņus, kā arī vietējo piegādātāju produktus. Sezonas produktu pieejamību ietekmē ne vien kalendārā gada laiks, bet arī laika apstākļi.
Pavasara sezonai tuvojoties, aktuāli kļūst pirmie dabā pieejamie zaļumi, kā arī no dzīvnieku valsts produktiem gatavoti, uzturvielām bagāti ēdieni. Jaunaudzēs, meža malās, krūmājos un pļavās pavasarī viegli atrast zaķskābeni, kura ir pirmais pavasara vitamīnu avots. Savukārt vietējie piensaimnieki piedāvā kazas pienu, no kura iespējams pagatavot plašu ēdienu klāstu. Kazas siers labi sader kopā ar zaļumiem, sulīgiem salātiem, kā arī labi garšo kazas siera krēms vai kūka.
„LIDO bistro piedāvājumā vienmēr iekļaujam aktuālos sezonas produktus, lai patērētājam nodrošinātu svaigākos un uztur vērtīgākos produktus, atbilstoši sezonai. Savukārt LIDO Atpūtas centra restorānā, piedaloties LIVE Rīga projektā „Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga” sezonas produktus īpaši izceļam aktuālajā ēdienkartē, lai ikvienam būtu iespēja nobaudīt restorāna līmenī pagatavotus sezonālus produktus,” komentē LIDO Atpūtas centra Atpūtas centra direktore Antra Bergmane.
Pavasara sezonas laikā LIDO Atpūtas centra restorāna ēdienkartē iekļauti Pavasara salāti ar ceptu kazas piena sieru, pasniegti ar kaltētām dzērvenēm sarkanvīna mērcē. Kazas siers satur uzturvielas, kuras nevaram uzņemt ar zaļumiem. Tā sastāvā ir olbaltumvielas, kurām ir nozīmīga loma visos organisma dzīvības procesos, tāpat kazas siers satur daudz noderīgu baktēriju, kas labvēlīgi ietekmē kuņģa darbību un nostiprina imūnsistēmu. Kazas siera garšu ceptā veidā lieliski izceļ kaltētas ogas ar vīna mērci.