Pavasara sezonas gardums - kazas siers

Pievienots: 10.03.2014.Autors: Lido Skatījumi: 1 / 133

Photo by Breville USA, CC license

Latvijas labākie restorāni aizvien biežāk ēdienkartēs izvēlas iekļaut sezonas produktus – Latvijā audzētus augļus un dārzeņus, kā arī vietējo piegādātāju produktus. Sezonas produktu pieejamību ietekmē ne vien kalendārā gada laiks, bet arī laika apstākļi.

Pavasara sezonai tuvojoties, aktuāli kļūst pirmie dabā pieejamie zaļumi, kā arī no dzīvnieku valsts produktiem gatavoti, uzturvielām bagāti ēdieni. Jaunaudzēs, meža malās, krūmājos un pļavās pavasarī viegli atrast zaķskābeni, kura ir pirmais pavasara vitamīnu avots. Savukārt vietējie piensaimnieki piedāvā kazas pienu, no kura iespējams pagatavot plašu ēdienu klāstu. Kazas siers labi sader kopā ar zaļumiem, sulīgiem salātiem, kā arī labi garšo kazas siera krēms vai kūka.

LIDO bistro piedāvājumā vienmēr iekļaujam aktuālos sezonas produktus, lai patērētājam nodrošinātu svaigākos un uztur vērtīgākos produktus, atbilstoši sezonai. Savukārt LIDO Atpūtas centra restorānā, piedaloties LIVE Rīga projektā „Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga” sezonas produktus īpaši izceļam aktuālajā ēdienkartē, lai ikvienam būtu iespēja nobaudīt restorāna līmenī pagatavotus sezonālus produktus,” komentē LIDO Atpūtas centra Atpūtas centra direktore Antra Bergmane.

Pavasara sezonas laikā LIDO Atpūtas centra restorāna ēdienkartē iekļauti Pavasara salāti ar ceptu kazas piena sieru, pasniegti ar kaltētām dzērvenēm sarkanvīna mērcē. Kazas siers satur uzturvielas, kuras nevaram uzņemt ar zaļumiem. Tā sastāvā ir olbaltumvielas, kurām ir nozīmīga loma visos organisma dzīvības procesos, tāpat kazas siers satur daudz noderīgu baktēriju, kas labvēlīgi ietekmē kuņģa darbību un nostiprina imūnsistēmu. Kazas siera garšu ceptā veidā lieliski izceļ kaltētas ogas ar vīna mērci.

LIDO ATPŪTAS CENTRS BISTRO

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: