Valentīndienā palutini mīļo ar melleņu parfē un Paella valenciana
Pievienots: 13.02.2014. Skatījumi: 1 / 224
Melleņu parfē, Tex-Mex
14. februārī jeb Valentīndienā tiek svinēta visu mīlētāju diena. Visai lielā steigā tiek meklētas dāvanas, ko pasniegt savai otrajai pusītei, tomēr reizēm svarīgāka ir nevis dāvana, bet gan pasniegšanas veids. Kāpēc, lai to nedarītu sveču gaismā romantisku vakariņu laikā? Šajos romantiskajos svētkos restorāns “Tex-Mex” piedāvā baudīt gardo Paella valenciana, bet saldajā ēdienā mieloties ar Melleņu parfē.
Melleņu parfē ar baltās šokolādes medus mērci un kukurūzas drupačām, 2 personām
Nepieciešams:
- Saldētas mellenes 100 grami
- Saldais krējums 100 grami
- Cukurs 40 grami
- Svaigais siers 100 grami
- Laims ½
- Rozmarīns – neliels zariņš
- Olas 2 gab.
Baltās šokolādes medus mērce:
- Saldais krējums 100 grami
- Baltā šokolāde 50 grami
- Medus 1 ēdamkarote
Drupačas:
- Kellogs pārslas 30 grami
- Mandeles 10 grami
- Sviests 5 grami
- Medus 10 grami
Dekoram:
- Krūma mellenes
- Piparmētra
Pagatavošana:
- Mellenes ar cukuru un rozmarīnu uzvāra, pievienojot 2 ēdamkarotes ūdens un atļauj atdzist.
- Saldo krējumu saputo kopā ar svaigo sieru.
- Olas atdala, baltumu saputo stingrās putās, dzeltenumu saputo.
- Kad mellenes ar cukuru ir atdzisušas no tām izņem ārā rozmarīna zariņu un - pievieno saputotajam saldajam krējumam ar sieru un rūpīgi samaisa, pievieno olu dzeltenumus un samaisa.
- Beigās pievieno saputotus olu baltumus un iemaisa.
- Traukā ieklāj pārtikas plēvi un ielej gatavo masu.
- Liek saldētavā uz pāris stundām.
Mērce:
- Saldo krējumu uzvāra, pievieno balto šokolādi un medu, rūpīgi samaisa un ļauj atdzist.
Drupačas:
- Kellogs pārslas un mandeles (bez mizas) sablenderē pulverī, pievieno medu un sviestu, pēc tam samaisa.
- Uz pannas uzklāj pergamenta papīru, uzber gatavo masu, ko liek cepeškrāsnī nedaudz apbrūnināties 180°C, 5 minūtes.
- Pasniedz, pārlej ar baltās šokolādes mērci, pārber ar drupačām un dekorē ar krūma mellenēm un piparmētru lapiņām.
Paella, Tex-Mex
Paella valenciana, 2 personām
- Vistas fileja 1 gab.
- Olīveļļa 3 ēdamkarotes
- Sarkanie sīpoli 1 gab.
- Ķiploki 1 galviņa
- Pākšu pupiņas 50 grami
- Paprika 1 gab.
- Garneles ar galvu 6 gab.
- Mīdijas 8 gab.
- Rīsi 200 grami
- Paellas garšviela 30 grami
- Timiāns 2 zariņi
- Rozmarīns 2 zariņi
- Desa Chorizo 80g
- Citrons 1 gab.
- Vistas buljons 0.800 l.
Pagatavošana:
- Uz sakarsētas pannas uzlej eļļu, pievieno ķiploku (kuram nogriež cepurīti) pievieno timiāna un rozmarīna zariņus, un uz lēnas uguns atļauj pakarsēties.
- Vistas fileju un dārzeņus sagriež stienīšos.
- No eļļas izņem garšaugus un ķiploku, apcep vistas, garneles, mīdijas un pārējos dārzeņus.
- Kad dārzeņi apcepti pievieno rīsus un paellas garšvielu, viegli apcep un pārlej ar buljonu.
- Samazina cepšanas temperatūru un ļauj sautēties, kamēr buljons izgaro.
- Dekorē ar apcepto ķiploku, apceptajiem garšaugiem un citrona daiviņu.
Paella valenciana un melleņu parfē var pagatavot savai mīļotajai pats vai arī baudīt jebkurā „TEX-MEX” restorānā.