Restorāna ACADEMY piedāvājums

Pievienots: 16.12.2013.Autors: Academy Skatījumi: 1 / 304

Zigfrīda Anna Meierovica bulvārī, ēkā ar vēsturisku dvēseli, 2013.gada 10. decembrī tika atvērts restorāns „Academy”. Tā ēdienkartes koncepta pamatā ir kvalitatīvi produkti, oriģinālas šefpavāra receptes, radoša pieeja. Ikkatra recepte ir radīta savienojot un papildinot visus mūsu maņu receptorus.

Restorānā ir pieejami sabalansēti, speciāli izstrādāti „seti”, kuru pamatā ir produktu saderība un pakāpeniskuma princips, kas spēs atvērt visas garšu kārpiņas un vēlāk radīt pilnības un gandarījuma sajūtu. Academy „setu” nobaudīšana būtu pielīdzināma akadēmiskajai praksei, jo šis veids dos ieskatu, kas ir tas labākais, ko vēl gribētos nobaudīt vai arī radošais ēdienu ceļojums rosinās salikt savu ēdiena recepti. Ēdienu nosaukumos ir redzams šefpavāra radošums, kas liks domāt, meklēt, mācīties un saprast.

Uzkodas un salāti

Brieža karpačo ar ķirbju-mārrutku krēmu un baravikas želeju
7.03 LVL / 10.00 EUR

Tunča un zobenzivs tartars ar melnā sezama biskvītu, jūras aļģu salātiem un avokādo krēmu
12.79 LVL /18.20 EUR

Siltie salāti ar parmas šķinķi, poached olu un kazas sieru
6.33LVL / 9.00 EUR

Nicoise salāti ar viegli apceptu tunci
9.49 LVL / 13.50 EUR

Grillēta jūras velšu plate 4 personām
(jūras ķemmītes, tīģergarneles, mīdijas, kalmāri, astoņkāji, omāri un jūras zāļu salāti)
47.09 LVL / 67.00 EUR

Sarkanie ikri (laša 100gr)
20.03LVL / 28.50 EUR

Melnie ikri Motra (stores 28 gr)
50.25 LVL / 71.50 EUR

Zupas

Vērša astes buljons ar ravioli un baravikām
7.38 LVL / 10.50 EUR

Ziedkāpostu krēmzupa ar jūras veltēm un safrānu
9.21 LVL / 13.10 EUR

Pamatēdieni

Ceptas jūras ķemmītes ar dārzeņu ratatouille un Beurre Blanc mērci
10.54 LVL / 15.00 EUR

Grillēta melnā menca ar ķirbja polentu un fenheļa biezeni
20.38 LVL / 29.00 EUR

Stirnas ballotine ar saldskābo kadiķa mērci, sarkanvīna mērcē sautētiem dārzeņiem, āboliem un vīnogām
15.81 LVL / 22.50 EUR

Zemā temperatūrā pagatavota teļa gaļas karbonāde ar baraviku-kastaņu-seleriju ragū
12.65 LVL / 18.00 EUR

Deserti

Trifeļu šokolādes kūka
4.92 LVL / 7.00 EUR

Baltās šokolādes fondants ar avenēm
4.50 LVL / 6.40 EUR

Brulē krēms ar svaigām ogām
4.00 LVL / 5.70 EUR

Pašmāju gatavotu saldējumu izlase
4.00 LVL / 5.70 EUR

Zivju ēdieni

Zaļās tējas putas

Tunča un zobenzivs tartars ar melnā sezama biskvītu, jūras aļģu salātiem un avokādo krēmu

Ceptas jūras ķemmītes ar dārzeņu Ratatui un Beurre Blanc mērci, tīģergarnele uz sautētiem spinātiem un kalmāru ar selerijas - safrāna biezeni

Cepts zandarts ar biešu-laima biezeni un cukini tagliatelle

Citronu krēms ar smilšu kūkas drumstalām Martini

28.11 LVL / 40.00 EUR

Gaļas ēdieni

Zaļās tējas putas

Brieža karpačo ar ķirbju krēmu, mārrutkiem un baravikas želeju

Cepta fuagra ar ābolu - dzērveņu čatniju un savvaļas pīles Ballotine ar kadiķogu mērci un meža sēnēm

Teļa gaļas karbonāde pagatavota zemā temperatūrā ar baraviku-kastaņu ragū un sakņu selerijas

Semifreddo ar avenēm

37.24 LVL / 53.00 EUR

Miksēti ēdieni

Zaļās tējas putas

Rostbifa tartars ar laša ikriem un kūpinātu zuti

Grilēta zobenzivs ar anīsa ķirbi un zaļām pupiņām

Ravioli ar foie gras un burkānu-apelsīnu biezeni

Kukurūzas pīles duets ar trifeļu-kartupeļu biezeni, jaunajiem burkāniem un briseles kāpostiem

Sams ar safrāna - seleriju biezeni un bulguru ar tīģergarnelēm un spinātiem

Ābolu Tarte Tatin ar vaniļas saldējumu un kalvadosu

42.17 LVL / 60.00 EUR

ACADEMY RESTORĀNS

Bar•Radar jaunumi

"Narvesen" paplašina sortimentu ar auksti spiestiem šotiem, smūtijiem un sulām
Nostiprinot savas pozīcijas ēdienu un dzērienu pa ceļam segmentā, Narvesen papildinājis gatavo un svaigo produktu klāstu ar deviņiem Paleo uztura aukstā spieduma šotiem, smūtijiem un sulām “Paleo”. Jaunie produkti ir 100% svaigi, nesatur piedevas, nav pasterizēti vai termiski apstrādāti.
31.08.2018.
APMEKLĒTĀKO PROFILU TOP 10 – OKTOBRIS 2017
Oktobris ir pagājis, nosvinēti "Helovīni", pagriezti pulksteņi un oficiāli esam iesoļojuši ziemas laikā, kad dienas kļūst arvien īsākas un tumšais laiks ņem virsroku. Kur tad smelties gaišumu un enerģiju? Iespējams, viens no veidiem ir garda maltīte restorānā sveču gaismā vai kūciņa un kafija omulīgā kafejnīcā. Par Tavu palīgu šajā izvēlē var kļūt apkopotais BarRadar oktobra apmeklētāko profilu TOP 10.
06.11.2017.
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro reizi triumfē Pasaules kokteiļu čempionātā
"Rīgas Melnā Balzama" kokteilis jau otro gadu pēc kārtas plūcis uzvaras laurus prestižajā Starptautiskās Bārmeņu asociācijas organizētajā "Pasaules kokteiļu čempionātā 2017", kur tas ieguvis zelta medaļu kategorijā "Bārmeņu izvēle". Šogad "Rīgas Melnā Balzama" kokteilis ar nosaukumu "Black Tie" jeb "Melnā kaklasaite", kurā unikālu garšu saspēli ar upeņu balzamu veido arī viskijs, ķiršu liķieris, vaniļas sīrups un kafijas pupiņas, uzvaru atnesa bārmenim Rastislavam Kubanam (Rastislav Kuban) no Slovākijas.
20.10.2017.
Ziņu arhīvs »

Seko mums


,
E-pasts:
Ziņa: