Rudenīgas idejas
Pievienots: 18.09.2013. Skatījumi: 1 / 279
Foto: autumnallyearr.tumblr.com & oregonlive.com
Āboli noderīgi un garšīgi
Āboli ir īsta rudens dāvana. Vietējie Latvijas āboli ir gan krāsu bagāti, gan sulīgi, gan no tiem var pagatavot vienkāršu un veselīgu desertu. Te divas idejas kā var veiksmīgi noformēt un servēt karamelizētu un riekstu gabaliņos apviļātu ābolu, kā arī āboli var kalpot gan galda dekorēšanai, gan galdauta stiprināšanai pusdienām uz atklātas terases vai dārzā.
Ķirbja pārvērtības
Ķirbim ir pateicīgs ciets apvalks, sulīga krāsa un viegli izgrebjams mīkstums. Tāpēc no tā var pagatavot ne vien daudz un dažādu veselīgu un gardu ēdienu, bet tas var kalpot arī kā trauks, kurā var ielikt, ieliet, uzglabāt, uzturēt zemu vai augstu temperatūru.
Trauka-dzērienu dzesētāja izgatavošanai nepieciešams paliels ķirbis, kuru pārgriež uz pusēm attiecībās viens pret trīs. Tad izdobj iekšu un tajā ievieto stikla vai plastmasas bļodu. Piepilda to ar ledus gabaliņiem. Dzērienu servēšanas trauks ir gatavs.
Foto: www.marthastewart.com
Ķirbi var izmantot arī kā oriģinālu zupas bļodiņu vai terīni. Turklāt šoreiz izmantojams pilnīgi viss ķirbis. Apvalks traukam, bet mīkstums pašai zupai.
Foto: mysweetsavannah.blogspot.com & www.beatricepeltre.com
Lūk, iedvesmai arī kāda pavisam vienkārša ķirbju zupas recepte. Ķirbja mīkstumu atdala no sēklām, sagriež gabaliņos un novāra mazā ūdens daudzumā ar sāli un cukuru. Vēlāk to sablenderē. Tad kopā ar saldo krējumu uzvāra un, kad sāk vārīties, pieliek klāt kausēto sieru. Pasniedz ar rozmarīna zariņu un grauzdiņiem.