BarRadar ēd: GUSTAVS ĀDOLFS
Pievienots: 03.08.2012. Skatījumi: 2 / 873
Photo by BarRadar
Ceturtdienas vakarā klīdām pa Rīgu, meklējot vietu, kur nesteidzoties mierīgā gaisotnē, ārpus burzmas pasēdēt, parunāt un paēst kārtīgas vakariņas. Centra kafejnīcās un restorānos ar āra terasēm nekādu izredžu nebija atrast kādu vienmuļu nostūri. Neskatoties uz to, ka tā ir darbdiena, siltais vasaras vakars izvilinājis gandrīz lielāko daļu rīdzinieku ieturēties ārpus mājām.
Tad nu atcerējāmies par vietiņu Mežaparkā, kur kādreiz ziemas vakarā sildījāmies pie karstā kokteiļa glāzes. Tas ir minirestorāns „Gustavs Ādolfs” blakus 11.tramvaja sliedēm Mežaparka privātmāju rajonā. Te atradām īsto noskaņu.
Minirestorāna sarkanīgās sienas, uz kurām daudzie rāmīši ar seno laiku foto un avīžu izgriezumiem, un neierasti zaļganie griesti vienkopus ar karameļu brūnganiem krēsliem un galdiem viennozīmīgi rada mājīguma atmosfēru ar mazliet nostalģisku pieskaņu. Sajūta, ka šī vieta kā radīta lietainajiem rudens un aukstajiem ziemas vakariem, kur ienākt pēc kāda mēriņa sasildīties.
Atmosfēra nepiespiesta. Te iegriežas pamatā vietējie mežaparkieši. Stūrī galdiņš mazajiem apmeklētājiem. Bet aiz masīvās bāra letes plaša izvēle dzērienu lielajiem minirestorāna viesiem. Gar vienu sienu izvietoti zaļgani, griestu krāsai pieskaņoti dīvāni, bet kopumā kādi astoņi galdiņi. Blakus minirestorānam atrodas kafejnīca, kur varot pasūtīt pašceptas smalkmaizītes un svētku kūkas.
Nobaudījām:
Grilēta laša fileja medus un citrona marinādē ar sviestā apceptiem puķkāpostiem un zaļo kartupeļu biezeni– Ls6,55 (attēlā)
Svaigi spiesta greipfrūtu sula – Ls1,40
Cūkgaļas karbonāde ar kauliņu timiāna marinādē pasniegta ar kartupeļu biezeni, grilētiem dārzeņiem un lociņu mērcīti – Ls6,55 (attēlā)
Užavas gaišais (izlejamais, 0,5l) – Ls1,50
Šokolādes kūka ar putukrējumu (Sacherkūka) – Ls2,30 (attēlā)
Kapučīno – Ls1,50
Patika
Ēdiens sātīgs, meistarīgi pagatavots, lielas porcijas. Turklāt pavārs parūpējies par ēdiena noformējumu, lai bauda būtu ne tikai garšas kārpiņām, bet arī acīm. Dzeltenais tomāts ar jāņogu ķekaru pa virsu izskatījās ļoti krāsaini.
Gan gaļa, gan zivs pagatavota garšvielotās marinādēs, kas lieliski izceļ ēdiena garšu. Klāt tiek pasniegtas atbilstošas mērces.
Apkalpošana laipna un neuzbāzīga. Sajūta – laiks var apstāties, atkāpjoties par labu vēderbaudai.
Nepatika
Būtu vēlams turēt virtuves durvis ciet, ja tā pēc plānojuma nav domāta atrādīšanai apmeklētājiem, jo pat mazākais sīkums – smarža, svešām ausīm nedomāta saruna vai karstums, kas nāk no plīts, var izjaukt labi radītu noskaņu.
Gaumes lieta
Lai arī mājas lapā minēta āra terase, bet tā netika pamanīta. Laikam paslēpusies iekšpagalmā. Domājams vasaras sezonā to derētu vairāk pareklamēt vai piedāvāt apmeklētājiem.
Rezumē: visādā ziņā jauka vieta, kur vērts iegriezties.
Gustavs Ādolfs profils BarRadar meklētājā >>>